Békéscsabai Turisztikai Egyesület

 

 

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy Békéscsabán és vonzáskörzetében koordinálja a turisztikai és turisztikához kapcsolódó vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek tevékenységét, ellássa az idegenforgalommal foglalkozó személyek és szervezetek érdekképviseletét, marketing feladatait, összehangolja e gazdasági szereplők tevékenységét, fejlessze a térségben meglévő turisztikai termékek kínálatát.

A jelenleg több mint 30 tagja van az Egyesületnek: helyi vállalkozások, turisztikai szolgáltatók, civil szervezetek, magánszemélyek.

2016. január 1-jétől átvette Egyesületünk békéscsabai Tourinform iroda fenntartását a Csabagyöngye Kulturális Központtól. A váltás költözéssel is járt, 2016. februártól a város központjában, a Szent István téren fogadjuk a vendégeket.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület eddigi tevékenysége során is nagyban épített a partnerségre. Valamennyi projektünket a turizmusban érdekelt szereplők széleskörű bevonásával valósítottuk meg és ezt a jövőben szeretnénk megtartani és bővíteni. A sikeresen megvalósított turisztikai akciók jó példaként, inspiráló erőként szolgálnak az együttműködésben eddig részt nem vevő szereplőknek is, további hatékony együttműködések generálódhatnak a turisztikai szektoron belül.