A modern szemléletű egészségmegőrzéssel ismerkedhettek meg ezen a napon a szépkorúak, igyekeztünk minden szempontból (fizikai, lelki és szellemi egészség) körbejárni a témát szakértők bevonásával. A résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni különféle mozgásformákkal, a lelki egészségmegőrzés különböző technikáival, így mentálhigiénés tanácsadás és ételkóstoló is szerepelt a kínálatban.

A program nemcsak a fizikai értelemben vett egészség megőrzését szolgálta, hanem ugyanolyan fontos szerephez jutott a lelki és szellemi frissesség megőrzése is. A prevenció szempontjából kiemelkedő fontosságú az egészséges táplálkozás, emellett ösztönöztük a résztvevőket a rendszeres testmozgásra is. Szemléletformáló programokkal igyekeztünk felhívni a figyelmet a lelki egészségvédelem fontosságára (stresszkezelés módszerei, lelki egyensúly megóvása, társas viselkedés szabályozása, konfliktus-kezelő technikák elsajátítása). Emellett játékos vetélkedő, élő zenére történő relaxáció, valamint bohóctréfák is szerepeltek a programban.

A mindennapok során hasznosítható ismeretekkel és gyakorlati tanácsokkal gazdagodtak a résztvevők, melyek hozzájárulhatnak az életminőségük hosszú távú javításához is. A nap során elsajátított technikák és a megtapasztalt közösségi élmény hatására az idősebb korosztályt fenyegető elmagányosodás is könnyebben elkerülhetővé válik, hiszen a közösség megtartó erejének ebben az életkorban kiemelten fontos szerepe van.

Úgy érezzük, hogy várakozásunknak megfelelően alakult a rendezvény, és az általunk kitűzött célokat sikerült elérni, hiszen széles célközönség előtt tudtuk bemutatni és népszerűsíteni a modern szemléletű egészségtudatos életmódot, bizonyítva azt, hogy 60 év felett is lehet energikusan, frissen és fitten létezni.