Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén – TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt

Szervező: Mentálhigiénés Egyesület – Békés Mérték Közösségi Ház

Rendezvény megnevezése: Mértéktér – Közösségépítő programsorozat

Helyszín: 5600 Békéscsaba Békési út 40.

Időpont:2018.09.06.13:00- 15:30

Célcsoport: Az akció területen élő személyek

Rendezvény programja:

A „Hogy is volt?” – megemlékezés Békéscsaba 300. évfordulójáról program első részében, ppt előadáson keresztül a belátogatók megtekintették Békéscsaba régi és új épületeit, helyszíneit. A program második részében, pedig egy kvíz játékra került sor, ahol Békéscsaba fontosabb eseményeire, valamint történelmére emlékezhettek vissza a belátogatók. A program végén pedig sültkolbászt fogyaszthattak el a belátogatók, valamint régi élményeket, emlékeket elevenítettek fel.

 

Rendezvény célja:

  • A rendezvény célja, hogy belátogatók megismerkedjenek Békéscsaba történelmével, felelevenítsék a régi emlékeket és eseményeket, melyek lakóhelyükhöz kötődik.
  • A rendezvény további célja, a közösségépítés. A belátogatók emlékek közösé élmények segítségével kapcsolatok építhettek ki.

 

  • Rendezvény által elért/elérendő eredmények:

 

A program a várakozásunknak megfelelően alakult. A résztvevők az előadás során megismerkedhettek új információkkal, továbbá bővítették tudásukat Békéscsaba városról. A programon során sok közös pozitív élményt elevenítettek fel a belátogatók.

 

A programsorozat következő rendezvénye, a „Hogy is mondjam?” című program, mely során a belátogatók az asszertív kommunikációval ismerkedhetnek meg.

A rendezvény során szeretnénk felhívni a figyelmet a megfelelő kommunikációra, hiszen céljaink elérése érdekében, fontos a helyes kommunikációs stílus kialakítása a helyes hozzáállás. Ez a program ezen készségeket hivatott karbantartani és fejleszteni.

 

A következő program 2018. szeptember 20-án kerül megrendezésre 13:00-tól, a Békés Mérték Közösségi Házban (5600 Békéscsaba Békési út 40.).