Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén – TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt

Szervező: Mentálhigiénés Egyesület – Békés Mérték Közösségi Ház

Rendezvény megnevezése: Mértéktér – Közösségépítő programsorozat

Helyszín: 5600 Békéscsaba Békési út 40.

Időpont:2018.08.23.13:00- 15:30

Célcsoport: Az akció területen élő személyek

Rendezvény programja:

Környezettudatosság program első részében, interaktív előadásra került sor a környezettudatosság, újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés témakörben. A program második részében, az újrahasznosítást gyakorlati formában mutattuk be, mely során PET palackból készítethettek a belátogatók, használati tárgyakat. A rendezvényt pedig egy közös uzsonnával és beszélgetéssel zártuk.

 

Rendezvény célja:

  • A rendezvény első részének célja, a belátogatók figyelmét felhívni a környezetszennyezés negatív hatásaira és következményeire, továbbá motiváció, hogy óvják a környezetüket és megismerkedjenek az újrahasznosítás lehetőségeivel.
  • A rendezvény második részének célja volt, az újrahasznosítás gyakorlati megismertetése, közösen készíthettek használati tárgyakat, amelyeket később otthon is hasznosítani tudnak, valamint elkészíteni családjuk számára.

 

  • Rendezvény által elért/elérendő eredmények:

 

  • A rendezvény a várakozásunknak megfelelően alakult. A résztvevők az előadás során sok hasznos új információval gazdagodtak, valamint sok hasznos házi praktikát osztottak meg egymással az interaktív előadás során. A második részben, pedig elkészített eszközöket hazavihették, továbbá otthon is hasznosítani tudják az új tudásukat.

 

A programsorozat következő rendezvénye  a „Hogy is volt?” című program, mely során megemlékezünk Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójáról.

A rendezvény során felidézzük a városhoz fűződő  emlékeinket, neves anekdotákat. Tanúbizonyságot tehetünk majd a városról megszerzett tudásunkról. A délután megkoronázásaként a város ízeit és híres gasztrokultúráját elevenítjük fel.

 

A program 2018. szeptember 06-án kerül megrendezésre 13:00-tól, a Békés Mérték Közösségi Házban (5600 Békéscsaba Békési út 40.) .