Szervező: TIT, Körösök Vidéke Egyesület

Rendezvény megnevezése:   „Kutass velünk, gondolkozzunk együtt” c. csillagászati szakkör

Szakkörvezető: Csabai László

„Kutass velünk, gondolkozzunk együtt” c. csillagászati szakkör 2. alkalom

Helyszín: TIT, Körösök Vidéke Egyesület (5600 Békéscsaba, Damjanich u. 1/3.)

Időpont: 2019. március 28. 17.00 – 19.30 óra

Célcsoport: Az akcióterületen élő személyek

Rendezvény programja:

17.00-19.30                            Beszélgetés a csillagászat témaköréhez kapcsolódóan

/kirándulás tervezése, csillagászati szakkiadványok/

Szakköri résztvevő előadása – téma: A csillagok és a csillagok születése

Szakkörvezető: Csabai László

Több évvel ezelőtt sikerrel működött csillagászati szakkör a szervezésünkben. Az érdeklődésre való tekintettel újabb szakkört indítottunk. Több csillagászati távcső rendelkezésre áll egyesületünknél, melyekkel megvizsgálható-megcsodálható az égbolt. Mindenki (amatőr csillagászok, távcsőtulajdonosok, résztvevők) elhozhatja saját távcsövét, csillagász szakember segítségével használati, tippeket kaphatnak/cserélhetnek a résztvevők egymással. A városi fényszennyezettség ellenére több bolygót, csillagot meg lehet tekinteni. Projektor, diavetítő, internet-elérés rendelkezésre áll; melyek révén előadásokkal, videókkal lehet színesíteni a szakköri alkalmakat.

Rendezvény célja:

A csillagászati szakkör által az érdeklődők új ismereteket szerezhetnek, elmélyíthetik ismereteiket a csillagászatban. A rendszeres találkozások lehetőséget adnak, hogy a közös érdeklődés révén ismeretségek, akár barátságok szülessenek. A résztvevők számára egy közösséghez tartozás élményét is megadja a szakkör, a fiatalok számára informális, élményszerű tanulási alkalom által, a mindennapokat színesíti, kimozdítja a médiacentrikus világból.

Rendezvény által elért/elérendő eredmények:

A szakkört lelkes érdeklődők látogatják. Ez alkalommal is színes, produktív módon alakult a program. Lehetőséget biztosít a résztvevőknek a csillagászat területén új ismereteket szerezni, tudást megosztani. A program a tervezett módon alakul.