Szervező: TIT, Körösök Vidéke Egyesület

Rendezvény megnevezése:   „Kutass velünk, gondolkozzunk együtt” c. csillagászati szakkör

Szakkörvezető: Csabai László

„Kutass velünk, gondolkozzunk együtt” c. csillagászati szakkör 1. alkalom

Helyszín: TIT, Körösök Vidéke Egyesület (5600 Békéscsaba, Damjanich u. 1/3.)

Időpont: 2019. február 21. 17.00 – 19.00 óra

Célcsoport: Az akcióterületen élő személyek

Rendezvény programja:

17.00-17.05                            Köszöntő – Józsa Márta művelődésszervező, TIT, Körösök Vidéke Egyesület

17.05-19.00                            A szakkörön résztvevők bemutatkozása

Szakköri résztvevő előadása

Szakkörvezető: Csabai László

Több évvel ezelőtt sikerrel működött csillagászati szakkör a szervezésünkben. Az érdeklődésre való tekintettel újabb szakkört indítottunk. Több csillagászati távcső rendelkezésre áll egyesületünknél, melyekkel megvizsgálható-megcsodálható az égbolt. Mindenki (amatőr csillagászok, távcsőtulajdonosok, résztvevők) elhozhatja saját távcsövét, csillagász szakember segítségével használati, tippeket kaphatnak/cserélhetnek a résztvevők egymással. A városi fényszennyezettség ellenére több bolygót, csillagot meg lehet tekinteni. Projektor, diavetítő, internet-elérés rendelkezésre áll; melyek révén előadásokkal, videókkal lehet színesíteni a szakköri alkalmakat.

Rendezvény célja:

A csillagászati szakkör által az érdeklődők új ismereteket szerezhetnek, elmélyíthetik ismereteiket a csillagászatban. A rendszeres találkozások lehetőséget adnak, hogy a közös érdeklődés révén ismeretségek, akár barátságok szülessenek. A résztvevők számára egy közösséghez tartozás élményét is megadja a szakkör, a fiatalok számára informális, élményszerű tanulási alkalom által, a mindennapokat színesíti, kimozdítja a médiacentrikus világból.

Rendezvény által elért/elérendő eredmények:

A szakkör első alkalma sikerrel megalapozta a további alkalmak szerveződését. A lelkes vegyes korosztályú résztvevők megismerkedtek egymással, eddigi tapasztalataikat megosztották. A szakkörvezető hasznos információkat osztott meg a jelenlévőkkel, például csillagászati tábor lehetőséget, diákolimpiai felhívást, stb.