A rendezvény időpontjai:

2018.08.29.

2018.09.26

2018.10.31.

2018.11.28.

A rendezvény helyszíne: 5600 Békéscsaba, Andrássy út 38.

Szervező: Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület

PROGRAM:

16.00 – 16.30:          Megnyitó, projekt bemutatása,

16.30 – 17.00:          Laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, vegetáriánus és

paleo táplálkozás megismerése

17.00- 17.50:            Az aktuális ételek elkészítése és megkóstolása

17.50 – 18.00:          Elkészült étel pozitív élettani hatásai, zárás

 

Rendezvény célja:

Képessé váljanak a résztvevők a minőségi és érzékenyek által is fogyasztható alapanyagok megválogatására és használatára. Tudjanak különbséget tenni az alapanyagok felhasználásában és kiválasztásában. Igényességük a hétköznapi gasztronómiai szokásaikban is megjelenjen. Ezáltal törekedjenek a megfelelő ételek fogyasztására. Megértsék és megtapasztalják, hogy az étel érzékenység miatt nem szabad diszkriminálni, bántani társaikat. Hiszen ezek olyan kialakult betegségek, melyről a velük élők nem tehetnek. Kialakulásuk rajtuk kívül álló okokból alakultak ki. Képesek legyenek a klasszikus alapanyagokat, mint például liszt (glutén), cukor, tej (laktóz és tejfehérje), hús kiváltani alternatív megoldásokkal és módszerekkel. Olyan kompetenciákkal legyenek felvértezve, mely egészséges és minőségi élethez segíti őket. Ezáltal fejlesztve a testi, szellemi egészségüket.